IAMARUNNERIk loop hard en sport veel, dat is een feit. Maar er was een dag dat ik dit niet deed, al kan ik me dat gewoon echt niet meer voorstellen. Gisteravond bedacht ik me ineens dat mijn leven zonder hardlopen en de sportschool er toch echt heel anders uit zou zien. Als ik niet zou sporten dan….. Nou, dat ben ik eens aan de binnenkant van mijn ogen gaan bekijken.

Extreme obesitas

Als ik niet zou sporten/hardlopen dan zou ik nu nog extreme obesitas hebben, net als twee jaar geleden toen ik net begon aan mijn gezonde leefstijl. Ik woog toen 98 kilo, en bij een lengte van maar 1,64m leverde dat bminieuw-300x240een BMI op van 36,4 op. Nu hoor ik je denken, Son, BMI is niet zaligmakend maar geloof me, het was een goede graadmeter voor hoe het op dat moment met me gesteld was. En het ging slecht met me…

Zelfvertrouwen

Als ik niet hard zou lopen dan zou mijn zelfvertrouwen niet enorm gegroeid zijn, en zou ik nog dat onzekere grijze muisje zijn dat het liefste in een hoekje ging zitten om maar niet op te vallen. En dat onzekere muisje zou bijvoorbeeld niet het lef hebben gehad om zich in te schrijven op een dating site (en áls ze dat al zou hebben gedaan had ze het zéker niet hier opgeschreven!) En dat grijze muisje zou eenzaam en alleen een oud verbitterd vrouwtje zijn geworden. Hoewel ik geen onzeker grijs muisje meer ben is grijs trouwens wel mijn favoriete kleur voor in huis 😉

Wedstrijden

IMG_0168 (2)

Als ik niet hard zou lopen dan zou ik nooit hebben ervaren hoe leuk het is om wedstrijden te lopen, en zonder die wedstrijden zou ik voor mezelf geen uitdaging hebben om te blijven trainen. Ik heb namelijk een doel nodig om voor te werken want anders komt de klad erin. En zonder die wedstrijden zou ik al helemaal niet weten dat ik meer kan dan ik zelf denk. En weten dat ik meer kan dan ik zelf denk is weer goed voor mijn zelfvertrouwen. Iets met een vicieus cirkeltje dat in dit geval iets heel goeds is.

Quasimodo

Als ik niet zou sporten dan zou mijn lichaam niet alleen maar sterker worden, maar steeds een beetje zwakker. Het gevolg daarvan zou zijn geweest dat ik uiteindelijk als een soort Quasimodo door het leven zou zijn gegaan, want mijn rugspieren waren zo slap dat ik langzaam maar zeker steeds wat krommer ging lopen. Stond ik vroeger als een soort in elkaar gezakte pudding op mijn benen, sta ik tegenwoordig netjes rechtop. Al kan mijn houding nog wel wat beter hoor, maar daar wordt aan gewerkt.

Pump it up!

pumpsAls ik niet zou hardlopen dan zou ik geen oefeningen doen die goed zijn voor bijvoorbeeld mijn enkels, en zou ik nooit meer op leuke pumps hebben kunnen lopen. Mijn enkels waren daar echt te zwak voor, bij iedere stap die ik deed liep ik als een soort Bambi te wankelen en te zwalken, niet echt een charmant gezicht. Nu kan ik eindelijk weer eens echte vrouwelijke en elegante schoentjes aan!

Blog

Als ik niet zou hardlopen dan zou ik nu geen blog hebben, terwijl ik echt gek ben op schrijven! Een boek schrijven staat dan ook hoog op mijn Bucketlist, en het bijhouden van een blog vind ik gewoon heerlijk om te doen. Leuke bijkomstigheid van dit blog is dat ik, zonder dat ik daar ooit over heb nagedacht, toch ook wel mensen inspireer om ook te gaan hardlopen, sporten of gezonder leven. Of alle drie. En daar ben ik best een beetje trots op. Wat weer goed is voor mijn zelfvertrouwen. En daar is het vicieuze cirkeltje weer 😉

Kortom….

Kortom, als ik niet zou sporten en hardlopen zou ik een stuk minder gelukkig zijn, en zou ik waarschijnlijk nogBMI juni2016 wel zwaarder zijn dan twee jaar geleden. tegrotebroekIk zou een groot risico lopen om veel te jong te sterven, de feiten over obesitas liegen er immers niet om. Een leven zonder sport kan ik me niet meer voorstellen, al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik ook wel eens geen zin heb hoor. Maar door de discipline die ik, ook door het sporten en hardlopen, heb ontwikkeld blijf ik bewegen. Ook op momenten dat ik er geen zin in heb.