afkicken van koffieVorig jaar schreef ik al eens een artikel over koffie. Ik ben een grootgebruiker van dit zwarte goud, en ik ben wel eens benieuwd of het waar is wat ik denk. Dat ik niet zonder koffie kan. Een van mijn Day Zero doelen is een maand geen koffie drinken. Geen koffie, en ook niet een van die hippe dranken met van die exotische namen die wel gewoon koffie zijn. Een maand lang. En dat is lang, voor een koffiejunk. Daarom koos ik de kortste maand van het jaar uit om dit te doen, 29 dagen zijn te overzien.  Mijn eerste week is me mee gevallen, al heb ik het een aantal keren wel wat moeilijk gehad.

1-2. Dat was afzien, geen koffie na het sporten! De hele dag slecht gedronken, als ik geen koffie “mocht” dan maar helemaal niks. ‘S Avonds thee met melk, ach, het was wel te drinken hoor. Maar het haalt het natuurlijk niet bij een bakkie troost!

2-2 De hele dag water en thee, en bouillon bij mijn lunch gedronken. Wel koffie inschenken voor klanten en niet voor jezelf…..ik weet weer even hoe zelfmedelijden voelt. Maar ik houdt het toevallig wel al twee dagen vol!

3-2 Eigelijk went het best snel! Vanmorgen op het werk meteen aan de thee, en de hele dag weer water, thee en bouillon gedronken. Als de rest van de maand zo gaat houd ik het wel vol.

4-2 De vierde dag zonder koffie en de derde dag op mijn wérk zonder koffie. Ik heb vandaag weinig aan koffie gedacht, alleen vanmiddag heel even toen ik aan een bekende vertelde over deze uitdaging, toen snakte ik even naar een lekkere bak hete koffie.  Mooie bijkomstigheid is trouwens dat ik een stuk beter (in) slaap!

5-2 “Zo, alles opgestart….KOFFIE!” Oh nee, ik drink geen koffie. Ennnnn we gaan maar aan de thee, en ze zijn eigenlijk best lekker, de smaakjes van Lipton die ik heb meegenomen. 

6-2 Vandaag voor het eerst dat ik het even moeilijk had. Gezellig bij pap en mam op de euh…nou, thee dus dan maar. En pap, mam en mijn nicht Josine zaten wel lekker aan een beker dampende en heerlijk geurende koffie… Na het eten ben ik bijna overstag gegaan, bíjna had ik schijt gehad aan mijn voornemen. Maar ik was sterk en heb lekker een glas thee gedronken. 

koffie7-2 Vandaag wederom een moeilijk moment. Ik had een vreselijk zware tien kilometer achter de rug, en ik wilde eigenlijk  maar 1 ding. Koffie! Twee dingen die ik na een training altijd meteen doe zodra ik thuis ben is mijn training posten op Instagram, en een bak koffie drinken. Het posten leidde mijn gedachten even af, en toen ik klaar was kreeg ik het ineens zo vréselijk koud dat ik niet wist hoe snel ik onder de douche moest komen. Daarna was mijn drang naar koffie weer onder controle.

Op naar week twee zonder koffie!

bloglovin