image

Het is gelukt, het is gelukt! Een hele maand zonder koffie, het is gelukt. Ik doe het nooit meer, ik ben er wel achter gekomen dat ik wel zonder koffie kán maar het gewoon niet wil. Dat bakkie koffie aan het begin van aan werkdag, ik wil het niet missen. Koffie is voor mij een momentje van rust. Aan het begin van een werkdag, na het hardlopen, na het sporten, of gewoon lekker tussendoor, het hoort bij mij en het hoort in mijn leven.

image

Maandag vertrokken we met z’n allen naar België, lekker even een weekje eruit, vieren dat mijn pap en mam 40 jaar getrouwd zijn. Onderweg moest er natuurlijk koffie gedronken worden, en ik besloot dat het voor mij een mooi moment was om die maand af te sluiten. Het was dan wel pas 29 februari, maar ik vond dat ik die maand voor mij voorbij was. En zo nam ik na ruim vier weken mijn eerste kop koffie. Ik heb serieus nog nooit zo’n heerlijke koffie gehad, zoals wij thuis vroeger altijd zeiden ” alsof er een engeltje over je tong piest” Inmiddels heb ik er twee dagen over na kunnen denken, en ik denk dat die maand wel goed is geweest. De afgelopen periode heb ik zo goed geslapen, en ik denk dat dat wel degelijk komt door het schrappen van koffie uit mijn menu. Ik weet dus dat teveel koffie niet goed voor me is. Maar ik weet ook inmiddels dat géén koffie ook niet goed voor me is, het voelt een beetje als een dieet, en dieten voelt voor mij als straf en ik verdien geen straf. Dus mijn koffie consumptie zal ik, net als mijn eetpatroon, aan moeten passen.

Ik kan deze uitdaging afstrepen op mijn Day Zero lijst, en mijn spaarkoe Bertha weer bijvoeren. Blij dat ik het gedaan heb, want ik heb er iets van geleerd. De honger van Bertha is weer even gestild, en ik sluit trots de maand februari af. Op weg naar de volgende uitdaging van mijn Day Zero Project.

 

bloglovin