frenchpressIk ben eigenlijk te vroeg met schrijven van dit deel van mijn “koffieproject” maar het komt even niet anders uit. En die 2 dagen die hierna nog volgen ga ik natuurlijk ook gewoon vol maken! Ben ik nu na een maand geen koffie ineens een theeleut geworden? Ik zou zeggen, lees verder en je zult het zien!

In de laatste week was het vooral aftellen, aftellen naar het moment dat ik weer aan de koffie mocht. Na een maand is het gewoonte geworden om geen koffie maar thee te drinken, het gaat me iedere dag wat gemakkelijker af om thee te maken in plaats van koffie. En af en toe vind ik het ook gewoon wel lekker, de smaak en de geur. Toch kan ik niet echt wennen aan dagen zonder koffie.. Steeds als ik een mok thee maak, denk ik onwillekeurig aan koffie, ik mis het echt. Ja, het heeft voordelen om geen koffie meer te drinken, ik slaap echt een stuk beter. Vooral ínslapen ging de afgelopen maand goed. Maar als ik moet kiezen tussen de rest van mijn leven goed slapen en geen koffie, of gewoon koffie drinken en dan maar lichte slaapproblemen, dan kies ik toch voor die lichte slaapproblemen. Als ik wat slaap in moet halen slaap ik wel een keer goed uit in het weekend. Wat ik de afgelopen maand geleerd heb is dat ik dus blijkbaar toch wel zonder koffie kan, maar het gewoon niet wil. Toch is het goede slapen me ook wel heel erg goed bevallen, en daar zit voor mij nu dus de uitdaging in. Ik zal minder koffie moeten gaan drinken dan wat ik altijd deed. Het was een leerzaam maandje, die maand zonder koffie!

koffie3Ik ben nu alleen wel heel nieuwsgierig geworden! Om me heen zie ik zoveel mensen die thee drinken en absoluut geen koffie willen, en koffiedrinkers die geen thee hoeven. Ik ben heel benieuwd wat jij het liefste drinkt, en waaróm je juist voor koffie of thee kiest. Binnenkort wil ik hier een artikel over schrijven.

bloglovin