overal2_bewerkt-1

Ja, ik weet het, ik ben bevooroordeeld. Ik kan je alleen maar positieve dingen vertellen over hardlopen. Als je zelf hardloper bent, dan snap je wel wat ik bedoel denk ik. Niet dat ik altijd zin heb om te gaan hoor, absoluut niet. Ook ik baal wel eens als ik de deur uit moet voor een training. Als mijn dochter op een luie, koude en natte zondag ochtend in haar pyjama op de bank ligt en me gedag zegt. Maar ik ga dan toch! Als je (nog) geen hardloper bent (probéér het nou, het is écht leuk!) dan zul je je waarschijnlijk niet voor kunnen stellen dat hardlopen voordelen biedt. Toch is het zo, ik heb 9 voordelen die voor mij van toepassing zijn voor je opgeschreven.

* Het is enorm goed voor je zelfvertrouwen! Voor ik het hardlopen ontdekte was ik wel al op de goede weg, ik was niet meer zo onzeker als vroeger. Maar sinds ik hardloop durf ik wel te zeggen dat ik vrij zelfverzekerd ben.

* Hardlopen heeft me geleerd dat ik veel meer kan dan ik zelf denk. Heel handig als je een keer in een lastige situatie zit die je toch écht zelf op moet zien te lossen !

* Het maakt je lichamelijk sterk. Ik ga nu iets bekennen…..ik sta stiekem wel eens in de spiegel te kijken naar mijn killer kuiten. Maar ook je hart en longen worden sterker en gezonder.

* Het is een individuele sport. Ik ben behoorlijk op mezelf, en een teamsporten zou voor mij niks zijn. Ik wil geen verantwoording af hoeven leggen over mijn prestaties. Sporten doe ik voor mezelf, en hardlopen kan ik lekker alleen doen!

* Je kunt het altijd en overal doen! Begrijp me niet verkeerd, ik kom ook graag in de sportschool, maar je bent afhankelijk van de openingstijden. Hardlopen kan je doen wanneer je er zin in hebt!

overal

* Het doet wonderen voor je humeur! Need I say more?!
* Je ontwikkelt ijzeren discipline! Ik heb ook wel eens dagen dat ik helemaal geen zin heb. Toen ik net liep kostte het me enorm veel moeite om dan toch te gaan, inmiddels is het heel gewoon om in geval van tegenzin gewoon mijn hardloopkleding aan te trekken en te gaan.

* Geen maandelijkse kosten, wat je bij een sportschool wel hebt (het geld dat je daarme uitspaart kun je dan mooi weer nieuwe hardloopspulletjs voor kopen )

* Je valt er lekker mee af! In 16 maanden is het mij gelukt om 24 kilo af te vallen. En wanneer je minder weegt ga je ook weer sneller. En dat is weer goed voor je zelfvertrouwen. Moet ik doorgaan?

Mag ik je uitnodigen om voordelen die voor jou van toepassing zijn hier onder achter te laten? Ik ben benieuwd!