De 5 grootste ergernissen in de sportschoolNaast hardlopen zwoeg ik ook twee keer per week in de sportschool om mijn lichaam sterker te maken voor langere afstanden. Soms ook voor een interval- of heuveltraining op de loopband, of gewoon lekker een uurtje zwemmen. En hoewel ik het er erg naar mijn zin heb, zijn er ook wel dingen waar ik me aan erger. Gillende kinderen, vergaderingen op machines, en meer van dit soort ongein.

Het laten vallen van gewichten. Eerlijk is eerlijk, het is hier minder dan op mijn oude sportschool, maar ook hier lopen ze. Van die wannabe’s die na het liften graag aan de hele zaal laten horen dat ze er een serie op hebben zitten. Met een knal wordt de barbell op de grond neergesmeten, of de gewichten op de machine van een metertje hoog losgelaten, om vervolgens eens flink door de zaal te banjeren, ondertussen jou aankijkend om even te laten weten dat er toch echt heel hard gewerkt is. Doe maar niet, je bent meer vent als je gewoon lekker voor jezelf lift, en niet zoveel kabaal maakt.

 

Op de crosstrainer gaan staan om tv te kijken. Ja, je leest het goed. Op de crosstrainer gaan staan om tv te kijken. Iedere week kom ik dezelfde mijnheer tegen die op zijn gemakje op de crosstrainer gaat staan om zijn favoriete tv serie te kijken. Tijdens spitsuur dus. Af en toe beweegt het even, maar over het algemeen wordt er alleen gekeken. En vraag maar niet of hij al bijna klaar is, een vuile blik is daN het antwoord. Er zijn natuurlijk meer crosstrainers, maar het is spitsuur. Bezet dus…..

Socializen terwijl je een apparaat bezet houdt. Hele gesprekken worden er soms gevoerd, al zittend op een machine. Ondertussen natuurlijk geen oogcontact maken met andere mensen, anders moet je misschien wel opstaan om plaats te maken! Er zijn natuurlijk meer machines, maar ik vind het eigenlijk gewoon bloed irritant als ik de hele zaal kriskras door moet werken omdat er apparaten bezet blijven voor vergaderingen. In mijn ogen echt not done om dit te doen, maar helaas gebeurt het wel…..

bellen in de sportschoolBellen! Liefst op een volume zodat iedereen mee kan genieten met je gesprek. Ik begrijp hier helemaal niks van, hoe kun je denken dat andere mensen willen weten dat je zoveel gedronken hebt in het weekend, dat je je er niks meer van kunt herinneren?! Ik kan natuurlijk het volume van mijn koptelefoon harder zetten, maar een gehoorbeschadiging heb ik daar niet voor over. Gewoon niet meer doen, zo interessant is het allemaal niet……

Te vroeg met je kroost in de zaal voor de deur van de opvang gaan staan. Om negen uur gaat de deur van de opvang open, en het gebeurt wel eens dat er ouders met gillend en rennend kroost om tien voor negen al voor de deur staan. De lieverdjes worden uiteraard lekker losgelaten, en schreeuwen en rennen mag natuurlijk allemaal. Je zoú eens “nee” tegen je schatje moeten zeggen. Onverbeterlijk, zulke ouders, en ik zorg tegenwoordig maar dat ik ver van de bewuste deur uit de buurt blijf. En nee, ik ben geen verbitterde vrouw die zelf geen kinderen kan krijgen, want ik ben gezegend met de liefste dochter van de hele wereld en omstreken.

Klinkt een beetje alsof ik op een vreselijke sportschool kom, maar zo is het echt niet hoor! Ik heb het er prima naar mijn zin, en kom er dus ook graag. Maar een flinke klaagzang op zijn tijd kan ik ook wel waarderen.

Nu ben ik alleen wel heel nieuwsgierig….Waar erger jij je nou groen en geel aan als je in de sportschool bent?