IMG_0340Vandaag hoefde ik niet om negen uur in de sportschool te zijn omdat mijn trainer onze afspraak heeft verzet naar volgende week zaterdag. Helemaal prima, kon ik weer eens even lekker ouderwets uitslapen. En dat is bij mij dan rond half negen wakker worden, heerlijk! Jammer genoeg was het nog erg bewolkt, ineens had ik toch wel iets minder zin om te gaan. Niet dat ik daar aan toegeef hoor, zoals je hebt kunnen lezen in het artikel “tips tegen hardloopdips” ga ik gewoon. Eerst even lekker een broodje pindakaas met jam naar binnen gewerkt, even laten zakken en wat denk je? Rond half tien prikte het zonnetje heel voorzichtig een gaatje in de iets dunner wordende bewolking! Tijd voor wat fun in the sun!

IMG_0319Tot ongeveer kilometer heb ik echt getwijfeld. Zou ik voor 8 kilometer gaan, of toch voor 5? Als ik nu heel eerlijk ben en kijk naar de manier waarop ik train, dan is dat eigenlijk best wel zonder structuur. Ik doe gewoon waar ik zin in heb.Vorige week liep ik 14 kilometer en afgelopen woensdag een tempoloop van 4 kilometer. Beiden waren best pittig, en dus besloot ik om toch maar voor 5 kilometer te gaan. Tijd om er even wat meer snelheid in te gooien, ik wil namelijk echt heel graag dit jaar nog de vijf kilometer onder de 30 minuten lopen. IMG_0334En dat betekent werk aan de winkel. Werk op gevoel vandaag trouwens, ik wil namelijk niet alleen sneller worden, ik wil ook het plezier in lopen houden en niet weer in een dip raken en dus kijk ik tijdens sommige loopjes niet op mijn klokje maar loop lekker op gevoel. Jammer genoeg pakte dit minder goed uit dan ik had bedacht (misschien moet ik toch voor mezelf maar eens proberen een schema in elkaar te draaien…..)

IMG_0314Ik was namelijk iets te snel van start gegaan, en stortte dus na een kilometer of 3 best een beetje in. Geen probleem, vandaag zou op gevoel gaan en ik zou wel zien hoe ik gelopen had, dus nam ik wat gas terug. Onderweg wel een paar keer gedacht nooit de 5 vol te kunnen maken, ik had het best wel zwaar (eigen schuld, moet je maar rustiger van start gaan) maar ik heb de vijf toch lekker uitgelopen. Thuis zag ik helaas dat ik toch niet echt een mooie tijd heb gelopen, en ik wil nu echt gaan proberen om een schemaatje op te zetten om dat doel van 30 minuten te kunnen halen dit jaar. Waar een wil is, is een weg.